ТЕМА: Кулінарна майстерня повара Вкусняшкіна
12.04.2016, 11:29

ТЕМА:  Кулінарна   майстерня   повара  Вкусняшкіна

МЕТА: розвивати кругозір учнів; виховувати  зацікавленість до вивчення культури і традицій народів світу, вивчення кулінарії.

 

ХІД КЛАСНОЇ ГОДИНИ

 

І. Орг. момент (слайд №2)

Бажаю приємного дня і гарних емоцій!

ІІ. Мотивація діяльності учнів. (слайд № 3)

Дидактична гра «Смакоманія» - учні по-черзі називають страву та країну в якій її виготовляють. Перемагає той, хто назве найбільше страв.

ІІІ. Основна частина.

Теоретичний блок

Сьогодні ми подорожуємо до Італії. (Слайд 5). Подорож наша пройде по містах: Рим, Палермо, Венеція, Мілан (Слайд 6), Соренто та Піза (Слайд 7).

ž Італія – родоначальниця кулінарного мистецтва. Смак італійської кухні не зрівняєш, а тим паче не сплутаєш, ні з яким іншим.

ž Попри розповсюджене твердження, що Італія – батьківщина пасти та піци, тут можна спробувати ще багато інших страв. Перед якими так само важко встояти.

Спагетті

Різновид макаронних виробів (які італійці називають pasta), основа численних італійських страв. Вони широко використовуються в італійській кухні і подаються, як правило, з томатним соусом. Спагетті - основа численних італійських страв. Спагетті з'явились в Неаполі і своїй назві завдячують художнику Антоніо Вівіані, який назвав їх так в 1842 році за схожість зі шматками шпагату.

Лазанья

Традиційна страва італійської кухні, приготована зі слоїв тіста та начинки, і все це заливається соусом (як правило, бешамель). Слої начинки можуть бути з м'ясного фаршу, рагу, шпинату, помідорів, інших овочів, а також сиру пармезан.

Тортелілі

Італійські пельмені з прісного тіста з м'ясом, сиром або овочами. Історична батьківщина тортелліні - регіон Емілія.

Паніні

Італійський закритий бутерброд або сендвіч, який готується з білого пшеничного хліба, переважно багета. Подають гарячим. Класична начинка - шинка, сир моцарела, помідори, соус песто.

Тірамісу

Один з найпопулярніших десертів у світі. До складу десерту входять такі інгредієнти як сир маскарпоне, печиво савоярді, кава еспресо, цукор, курячі яйця.

Панна котта

ž Панна котта (варені вершки) - популярний північно-італійський десерт з вершків, цукру і ванілі.

Піца. Історичні цікавинки.

Піца - національна італійська страва. У класичному варіанті має вигляд круглого коржа, покритого томатами та розплавленим сиром (як правило, моцарелла). У зв'язку з ввезенням помідорів до Європи у XVI сторіччі в Неаполі з'явився прообраз італійської піци. А вже у XVII ст. з'явилися спеціальні люди (pizzaiolo), які стали готувати піцу для італіців.

- Піца входила в раціон римських легіонерів; була їжею як простолюдинів, так і знаті. 
- Одного разу до дня народження прекрасної королеви Маргарити Савойської кухар дон Рафаель Еспозіто і його дружина спекли величезну піцу, присвоївши їй ім'я господині Везувію. З тих пір піца «Маргарита» стала самим вишуканим блюдом королівської кухні.

Перегляд слайдів 19 – 34 «Все про піцу»

Не секрет, що італійці люблять піцу. Але наскільки сильна ця любов - навіть важко представити. У 1830 році відкрилася найперша піцерія в світі, природно в Неаполі, під назвою "Antica Pizzeria Port'Alba". Вона працює і зараз. Піцерії того часу складалися з масивною цегляною печі, стійки з мармуру, де готувалися пласти тіста, і полиці, на якій шикувалися інгредієнти.

Практичний блок. Приготування піци.

  1. Обираємо інгредієнти.
  2. Знайомство з правилами безпеки.
  3. Гра «Шеф-повар». Готуємо піцу.
  4. Застілля.

 

 

Категорія: Мої файли | Додав: Zauch
Переглядів: 272 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar